lørdag den 11. april 2015

Sprøde kyllingevinger



I januar måned afholdes en sportsevent i USA kaldet "The Super Bowl". Det er "amerikansk fodbold", en sportsgren, hvor unge mennesker smadrer mod hinanden i jagten på en bold, og tilføjes varige hjerneskader - men det lægger alligevel gaderne øde, da alle skal se det på TV.

Til fjernsynoplevelsen hører også at der serveres Buffalo Wings, som er friturestegte kyllingevinger med stærk sauce.

Man kan godt spise sprøde, krydrede kyllingevinger uden at se Super Bowl, og det er heldigt for os. :-)

Nu er det ikke altid man lige orker at sætte gang i "ønskebrønden", men det er svært at opnå samme sprødhed i ovn eller grill. 

Og så alligevel - jeg faldt over en opskrift på foodwishes, hvor der blev brugt bagepulver for at gøre vingerne sprøde. Det måtte  naturligvis prøves, så her kommer opskriften oversat til moderne mål og vægt:

Til 4 personer
Ca. 1 kg. kyllingevinger, delt i sektioner
1 spsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. røget paprika
2 spsk. bagepulver

Vingerne dækkes af rubben, og bages ved 220° til de er sprøde. Vendes hvert kvarter. Det skulle tage omkring en times tid, lidt afhængig af vingernes størrelse.

 Sprøde kyllingevinger

Resultatet var langt bedre end forventet. Supersprøde kyllingevinger - selvom det var store vinger fra Allégården

Kyllingevinger med glasering

I USA skal der en stærk sauce på kyllingevingerne.

Honning/Sriracha glasering:
¾ (0,75) dl honning
¾ (0,75) dl Sriracha sauce
1 spsk riseddike
¼ tsk. sesam olie
sesam frø til pynt.

I opskriften står der "seasoned rice vinegar". Det er riseddike smagt til med sukker eller sirup, salt og MSG.

Dressingen er dejlig, og jeg fulgte opskriften og glaserede alle vingerne med den. Desværre medførte det at det meste af sprødheden forsvandt - så næste gang vil jeg kun bruge dressingen som dip.

Se hele opskriften her: foodwishes , hvor der også er en video med "Chef John" (ham med den spøjse stemme :-) )



Ingen kommentarer:

Send en kommentar