torsdag den 1. maj 2014

Coppa 1.3Efter endnu en måned til tørring, tog jeg coppaen ind og vejede den. Den havde slet ikke tabt i vægt, og det var jo ikke meningen.

Hvad der er årsagen, er ikke nemt at finde ud af. Måske er tarmen omkring coppaen for tæt, eller også har luftfugtigheden alligevel været for høj i garagen.

Jeg besluttede at afbryde forsøget, og skar kødet igennem. Jeg kunne konstatere at saltningen var i orden. Kødet var saltet fint igennem og krydringen super, men kødet var blødt, da det ikke var tørret ind som det skulle.

Hvad så med næste forsøg? Tja, nogle opskrifter på coppa har ikke en tarm omkring kødet. Nogle har et klæde og andre slet ikke noget. Det er måske vejen at gå.
Og så er der problemet med tørringen. Kan man overhovedet regne med at bruge en garage eller lignende i Danmark? Et modningsskab koster mere end jeg, som amatør, vil ofre - men man kan nemt lave et modningsskab af et vinkøleskab, der kan holde temperaturen på omkring 12°. Luftfugtighed og ventilation kan man relativt nemt flikke sammen.

Lige nu har jeg ikke besluttet mig for, om jeg vil  forsøge igen - jeg kunne jo også bare købe en færdig coppa :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar