mandag den 23. december 2013

Krydrede svesker


En juleklassiker her i huset er de krydrede svesker. Opskriften stammer fra USA, og var i en kogebog som jeg fandt på biblioteket for mange år siden. Jeg har glemt, hvad bogen hedder, og det er ikke sidenhen lykkedes for mig at finde den.

Sveskerne bruger vi juleaften til anden, men passer til al julesteg: gås, and og gris. De kompletterer rødkålen med et pift af kanel og nelliker.

Krydrede svesker:
400 g udstenede svesker
1 dl æble cider vineddike
1 dl sukker
1 dl vand
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødte nelliker

Sveskerne dækkes med vand og koges 10 minutter.
Kogevandet hældes fra. I gryden koges eddike, vand, sukker og krydderier 1 minuts tid, sveskerne hældes i, og koges op.
Puttes på glas, og kan holde sig i længe køleskab.

Advarsel! Er stærkt vanedannende :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar