lørdag den 14. september 2013

Bostongurka - svensk agurkerelish


Bostongurka


Bostongurka er en svensk agurkereslish, der består af drueagurker, løg, peberfrugt og krydderier. Den er fortrinlig til pølser, hamburgere og kød, også koldt. 

Bostongurka stammer fra ca. 1950, hvor konsevesfabrikken Felix, prøvede at finde anvendelse for alle rester der blev til overs, når man lavede syltede agurker. Opskriften er baseret på en ungarsk opskrift, og har altså intet med Boston at gøre. 
Jeg synes den originale Bostongurka er lige sød nok, så jeg bruger mindre sukker, men det er nemt selv at smage til.

Bostongurka

1 kg store drueagurker
1 stort gult løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 tsk revet peberrod

Lage:
4 dl eddike
4 dl (340g ) sukker (det er meget sukker, forsøg evt. med mindre, og smag til senere)
1 spsk. salt
1 tsk letstødte gule sennepsfrø
2 tsk flydende Atamon

Børst agurkerne grundigt under rindende vand. Pil løget. Skyl peberfrugterne og fjern kernerne. Hak alt i små terninger 2-3 mm (brug mandolinen stil at strimle med, og skær så på tværs).

Kog eddike, sukker, salt og sennepsfrø op i en gryde og tilsæt agurkemassen. Lad det simre til det tykner (ca. 20 minutter). Rør en gang imellem. Hvis massen er for flydende jævnes den med lidt Maizena eller kartoffelmel.

Tilsæt peberrod og Atamon og smag til med salt + evt. mere peberrod. Har man ikke peberrod i huset, kan man bruge lidt cayennepeber i stedet for. Hældes på små atamonskyllede glas. Opbevares koldt.

Den originale Bostongurka

Den ægte Bostongurka fra Felix er tilsat farve og krydret med cayennepeber. Den findes også i en stærk variant med jalopeno og spidskommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar