onsdag den 13. februar 2013

Drottningsylt (Dronningesyltetøj)

Sommermad
Blåbær er ikke den mest spændende bær at lave syltetøj af (det er lidt fladt i smagen), men kombineret med hindbær bliver det ren sommer i glas.

Man kan sagtens bruge frosne bær

Opskriften er selvfølgelig svensk, og ganske enkel:

500 g blåbær
500 g hindbær
500 g sukker
1 tsk. citronsaft
Melatin (Mængde ses på pakken. Beslut om det skal være syltetøj eller marmelade)

Hvis det er friske blåbær, varmes de i en i en gryde med en lille sjat vand i bunden til de safter. Der skal låg på. Frosne bær kan bruges som de er.
Blandes  derefter med hindbær og sukker og koges op. Melatin og citronsaft tilsættes, syltetøjet koges et par minutter, og puttes på atamonskyllede glas. Og så har du Lönneberga og Bullerby på glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar